تسمه انتقال نیرو
بطور کلی تسمه های صنعتی شامل دو دسته کلی تسمه های نقاله یا انتقال مواد و تسمه های انتقال نیرو یا انتقال قدرت میباشند.
تسمه های انتقال نیرو صرفاً وظیفه منتقل کردن نیروی موتور یا گشتاور از بخشی از به بخش دیگر دستگاه را دارند که بواسطه این انتقال نیرو چرخ دنده، غلطک یا فولی دومی به حرکت درآمده و یا باعث درگیری آن قسمت با قطعات دیگر میشود. این تسمه ها بر خلاف تسمه های نقاله معمولاً عرض کمی داشته و گنجایش یا فضایی برای حمل محصولات ندارند ولی در عوض دارای ساختار مستحکمی میباشند که آنها را برای دورهای بالا و مقاومت در برابر نیروی کششی وارد شده مناسب ساخته است. طول این تسمه ها محدودیتی نداشته و در دستگاه های کوچک و بزرگ از چند سانتیمتر تا چندین متر مصرف دارند.
تسمه های انتقال نیرو از لحاظ ساختار میتوانند مانند تسمه های تایمینگ، دنده ای و دارای حرکت گامدار باشند یا تخت باشند و یا اینکه دارای سطح مقطع خاصی به شکل دایره، ذوزنقه و … باشند. محرک حرکتی این تسمه ها غالباً فولی های تخت یا دنده ای بوده که شکل و سطح فولی بطور استاندارد و مخصوص تسمه مربوطه میباشد. گاهی اوقات سطح رویی این تسمه ها ممکن است علاوه بر انتقال نیرو با محصولی درگیر شده، آنرا به سمت جلو کشیده یا نیرویی را به سمت محصول وارد کند ازین رو جهت محافظت از سطح تسمه انتقال نیرو در برابر اصطکاک و خوردگی و یا ایجاد درگیری بیشتر با محصول آنرا با لاستیکهای ضد سایش روکش میکنند.
تسمه های انتقال نیرو بسته به نوع ساختارشان میتوانند دنده ای یا تخت باشند. جنس این تسمه ها نیز انواع مختلفی دارند که میتوانند از جنس لاستیک (RUBBER)، پلی اورتان (PU)، پی وی سی (PVC) و… به همراه الیاف مصنوعی یا رشته سیم باشد. تسمه های انتقال نیرو شامل لیست زیر بوده که بطور کاملتر راجب هرکدام در صفحه آن پرداخته شده است، در این بخش به معرفی تسمه انتقال نیروی تخت پرداخته شده، برای کسب اطلاعات دقیقتر در مورد انواع دیگر میتوانید به صفحه هریک در منوی محصولات مراجعه کرده یا روی نام آن درلیست کلیک کنید.
تسمه انتقال نیروی تخت
تسمه وی بلت یا پروانه (V Belt)
تسمه انتقال نیروی تخت
تسمه انتقال نیروی تخت دسته ای از سری تسمه های انتقال نیرو میباشد که برخلاف تسمه های شیاری و وی بلت از لحاظ عرض و طول و ضخامت محدودیتی در سایزیندی ندارند و مانند تسمه نقاله قابل برش و اتصال در هر عرض و طولی هستند. تسمه انتقال نیروی تخت در تمامی صنایع از جمله غذایی، دارویی، نساجی، چاپ و بسته بندی کاربرد فراوانی دارد.
تسمه انتقال نیرو تخت از ترکیب چند لایه سطحی و میانی تشکیل میشود که ضخامت کلی تسمه بسته به قدرت کششی و میزان دوران آن متفاوت میباشد. لایه های سطحی زیری و رویی تسمه که میتواند از جنس رابر، چرم و یا الیاف مصنوعی باشد کار مقاومت در برابر سایش را بر عهده دارد و مانع از خوردگی سطح تسمه بدلیل اصطکاک با سطح فولی و یا محصولات میشود. لایه های میانی نیز غالباً از جنس پلی آمید، الیاف مقاوم به کشش و یا ترکیبی از این دو میباشد. در این تسمه ها ضخامت لایه پلی آمیدی و الیاف بکار رفته در آن تاثیر بسیار زیادی در انعطاف پذیری و میزان مقاومت کششی تسمه دارد، هرچه ضخامت پلی آمید بکار رفته در تسمه بیشتر باشد انعطاف آن کمتر و مقاومت تسمه در برابر نیروی کششی بیشتر میشود به این خاطر انتخاب تسمه با ضخامت صحیح و میزان پلی آمید متناسب با قطر فولی اهمیت بسیار زیادی دارد.
نحوه اتصال دو سر (آپارات) این تسمه ها نیز بسته به متریال بکار رفته در آنها میتواند بصورت Overlap و یا Finger انجام گیرد که غالب تسمه های انتقال نیروی تخت به روش Overlap آپارات میشوند، در این روش دو سر تسمه بصورت کنیک درآمده و بوسیله چسبهای مخصوص (چسب لاستیک و چسب پلی آمید) روی یکدیگر قرار گرفته و سپس تحت فشار پرس گرم آپارات میشوند. برای مشاهده اطلاعات چسبها و پرس گرم آپارات میتوانید به صفحه هریک مراجعه کرده یا روی نام آنها کلیک کنید.